Дигитална колекција "Бојићевци" формирана је 2018. године а настала је случајно кроз разговор са нашим члановима. У тим разговорима упознали смо се и са њиховим радовима па смо дошли на идеју да формирамо дигиталну колекцију наших истакнутих чланова.

Пред вама је дигитална колекција "Бојићевци" 2.0 која је интегрисана у нашу завичајну колекцију и коначно има претраживост у тексту и боље веб окружење.

Растко Јевтовић

Растко Јевтовић српски је књижевник, глумац, новинар и музичар. Син је Владимира, познатог глумца и драмског педагога, и Татјане, ликовне уметнице. Растко има браћу Ивана и Јакова, који су познати српски глумци. Члан је Удружења књижевника Србије од 2004. године. Добитник бројних признања за књижевни, културно-пропагандни и педагошки рад. Професор је у Петој београдској гимназији.

ПОГЛЕДАЈТЕ

Милојица Нешов Спарић

Школовао се у Прибоју, Пријепољу, Новом Пазару, Београду и Сарајеву. Професор социологије – по образовању и звању, новинар и менаџер – по претежном занимању, публициста и шахиста – по афинитету. Радио у Прибоју, Пожеги и Чачку, претежно на организационим дужностима: У просвети, култури, информисању и приведи. Живи и ствара у Београду. Члан је Удружења новинара и Удружења публициста. Добитник је више награда, признања и одликовања, међу којима – Орден рада са сребрним венцем.

ПОГЛЕДАЈТЕ