Дигитална колекција "Бојићевци" формирана је 2018. године.

Пред вама је дигитална колекција "Бојићевци" 2.0 која је интегрисана у нашу завичајну колекцију и коначно има претраживост у тексту и мулимедији уз боље веб окружење.

Михаило Миљковић

Рођен је у Београду, 18. марта 1920. Преминуо у Београду 7. децембра 2017. Одрастао у Хаџи Продановој 19. Свршио Другу мушку гимназију, а после рата архитектуру. Сведок је разних епоха, друговао је са многим значајним личностима, био спортиста, писао, путовао светом. Стихове својих омиљених песника изговарао је у оригиналу – на немачком, француском.

ПОГЛЕДАЈТЕ ЗВУЧНУ АРХИВУ

Растко Јевтовић

Растко Јевтовић српски је књижевник, глумац, новинар и музичар. Син је Владимира, познатог глумца и драмског педагога, и Татјане, ликовне уметнице. Растко има браћу Ивана и Јакова, који су познати српски глумци. Члан је Удружења књижевника Србије од 2004. године. Добитник бројних признања за књижевни, културно-пропагандни и педагошки рад. Професор је у Петој београдској гимназији.

ПОГЛЕДАЈТЕ

Милојица Нешов Спарић

Школовао се у Прибоју, Пријепољу, Новом Пазару, Београду и Сарајеву. Професор социологије – по образовању и звању, новинар и менаџер – по претежном занимању, публициста и шахиста – по афинитету. Радио у Прибоју, Пожеги и Чачку, претежно на организационим дужностима: У просвети, култури, информисању и приведи. Живи и ствара у Београду. Члан је Удружења новинара и Удружења публициста. Добитник је више награда, признања и одликовања, међу којима – Орден рада са сребрним венцем.

ПОГЛЕДАЈТЕ